Saint-Chinian

Saint-Chinian ligt aan de route D612. La Petite Maison ligt op 6 km van Saint-Chinian en als regionaal centrum vind je hier alle voorzieningen. Boodschappen doe je bij Intermarché, er zijn bakkers, slagers, en verschillende cafe’s en restaurants. Een aanrader is de mediterrane markt op zondagochtend. Olijven in diverse marinades, groenten, vlees, vis, kaas, fruit, brood en vele lokale lekkernijen. Maar ook kleding, tassen, boeken en speelgoed. Proef de sfeer, en pak een zonnig terrasje...

Ontdek

De omgeving en de prachtige natuur ontdek je vooral door te wandelen of te fietsen. Er zijn verschillende wandel- en VTT (Vélo Tout Terrain=mountainbike)gidsen verkrijgbaar bij Intermarché en bij de Tabac in Saint-Chinian. De routes liggen in een prachtige omgeving, maar vele zijn redelijk geaccidenteerd en meestal onverhard; neem goede wandelschoenen mee. De ideale tijd is in het voor- en najaar. Geniet van de natuur, de stilte en de ruimte.

Les grands vins

Ben je geïnteresseerd in alles wat met de lokale wijnproductie te maken heeft, dan is een bezoek aan de Cave Cooperative des Vignerons zeer de moeite waard. Je kunt diverse streekwijnen proeven en kopen en op aanvraag worden er rondleidingen gegeven. Naast de cave vind je in de regio ook vele privé "domaines". Ook hier kun je wijnen proeven en kopen, en er staan regelmatig rondleidingen op het programma.